Typetest2018-12-01T17:40:23+00:00

Test: Bliv klogere på din type i Enneagrammet

Sådan tager du testen

Vælg først det udsagn (A, B eller C) og bagefter det udsagn (X, Y eller Z), der bedst beskriver dig.

I alle 3 udsagn (A, B eller C og X, Y eller Z) vil du sandsynligvis finde ting, der passer og ikke passer på dig. Vælg blot det af de tre udsagn, der passer BEDST på dig.

Fordel 100 point på hver af de 3 udsagn i forhold til hvor meget du kan kende dig selv.
Fx 40 på A, 10 på B og 50 på C samt 15 på X, 60 på Y og 25 på Z … dvs. udsagn C og X er i dette eksempel de mest dominerende.

Tænk på dig selv overvejende som privatperson, og tænk også på hvad mennesker, der kender dig godt mon ville sige om dig.

Hvilket udsagn A, B eller C beskriver dig bedst, når du indgår i sociale sammenhænge, og hvordan får du dine behov opfyldt?

A. Jeg ved for det meste hvad jeg vil have, og som udgangspunkt går jeg efter at få det opfyldt. Og ofte får jeg, hvad jeg ønsker mig. Jeg vil ikke kalde mig selv for egocentreret, selvhævdende eller krævende – men det vil mine omgivelser muligvis. Jeg ønsker at opnå noget og have indflydelse. Jeg har en mening om tingene, som jeg gerne deler. Jeg bryder mig ikke om at være passiv. Jeg lader ikke folk kue eller undertrykke mig. Jeg vil ikke sættes i bås – det er vigtigt for mig at være uafhængig. Jeg er god til at motivere andre mennesker og få dem med på mine ideer og mine projekter. De fleste opfatter mig sikkert som en udadvendt type.

B. Jeg er en forholdsvis stille type. Jeg har en tendens til at trække mig fysisk eller mentalt fra andre mennesker for at tage mig af mine egne behov. Jeg vækker sjældent den store opmærksomhed. De fleste vil sikkert kalde mig indadvendt og måske lidt tilbagelænet. Jeg føler mig ikke specielt godt tilpas ved at gå foran og lede andre. Jeg bryder mig heller ikke om at blive fremhævet eller direkte konkurrere med andre. Mange vil nok sige om mig, at jeg er en drømmende eller lidt fraværende type, hvor mine drømme langtfra altid bliver realiseret. Jeg kan godt føle mig en smule udenfor, lidt utryg eller lidt fraværende i sociale sammenhænge.

C. Jeg er tilbøjelig til at være meget pligtopfyldende og engageret. Jeg oplever ofte, at jeg må gøre mig fortjent til at få mine behov opfyldt. Udtrykket “pligt før fornøjelse” giver stor mening for mig. To-do-listen fylder en del i mit liv. Jeg har det ikke godt, hvis jeg ikke kan overholde mine aftaler med andre, og jeg har høj værdi på, hvad jeg forpligtiger mig til. Jeg kan godt blive en anelse irriteret på de mennesker, der oftest “nyder før de yder”. Desuden er jeg meget opmærksom på, hvad jeg forestiller mig, andre mennesker forventer af mig. Som udgangspunkt er det vigtigt for mig at leve op til andres forventninger til mig.

Hvilket udsagn X, Y eller Z beskriver bedst dig bedst, når du møder modstand, konflikter eller problemer?

X. Jeg er en person, der oftest har et positivt sind og en tro på, at der altid er en løsning på et problem. Et flertal af mennesker vil sandsynligvis kalde mig positiv, optimistisk og glad. Hvis jeg ikke er i godt humør, holder jeg det helst for mig selv – for det går hurtigt over. Mit optimistiske livssyn gør netop, at jeg ikke hænger fast i mine egne problemer for lang tid af gangen. Det falder mig naturligt at støtte andre mennesker i at se positivt og løsningsorienteret på problemer og skuffelser. Ind i mellem kan jeg godt undres over, hvorfor andre mennesker ikke bare ser lidt mere optimistisk og positivt på tilværelsen.

Y. Jeg er en person med relativ stærke og synlige følelser, som jeg for det meste har let ved at udtrykke. Mine følelser sidder ofte ”uden på kroppen” – andre har sikkert let ved at se, føle og mærke, hvordan jeg har det. Specielt i pres. Det er vigtigt for mig, at andre ved, hvad jeg tænker og mener. Bliver jeg vred eller ked af det, er det svært for mig at skjule, og jeg foretrækker faktisk, at folk reagerer på det. Andre vil sikkert opfatte mig som markant, når der opstår konflikter og problemer, men jeg siger blot min mening – og regner med at andre gør det samme. Kun sjældent undlader jeg at udtrykke, hvordan jeg har det. Det er som udgangspunkt først, når jeg har udtrykt min holdning og mine følelser til et givet problem eller skuffelse, at jeg ligesom giver mig selv lov til at fokusere på at komme videre.

Z. Jeg er en person, der bestræber mig på at kontrollere mine følelser, når jeg møder problemer. Jeg bliver ofte ubehageligt til mode i selskab med stærkt følelsesladede mennesker eller situationer. Andre vil sikkert kunne opfatte mig som ufølsom, for rationel eller måske arrogant i tilspidsede situationer. Men jeg forsøger blot at undgå, at mine følelser distraherer mig, og fjerner min opmærksomhed fra det der er vigtigt for mig. Jeg er overbevist om, at jeg kan løse problemer hurtigere og mere kompetent ved at sætte mine følelser på standby. Bare andre ville gøre det samme!

Sådan udregner du dit resultat

Din bogstavskombination skal “oversættes” således:
AX= type 7
AY= type 8
AZ= type 3
BX= type 9
BY= type 4
BZ= type 5
CX= type 2
CY= type 6
CZ= type 1

Kontakt os

Brug for ny inspiration?

Kontakt os hvis I oplever, at jeres flok af samarbejdende mennesker har brug for kompetent inspiration udefra.
Kontakt os

Leder du efter noget …

... som du ikke kan finde? Så tøv endelig ikke med at kontakte os!

Kontakt os

Ahlgade 32, 1.sal
4300 Holbæk

Phone: 27215370 / 28352372

Web: lcro.dk